2015 Faaliyet Raporu
Kurumsal Profil

Ziraat Bankası, köklü ve sağlam yapısı, çağdaş ve yenilikçi yönetim anlayışı, deneyimli ve uzman personeliyle 150 yılı aşkın bir süredir Türkiye’nin dört bir yanında, kesintisiz hizmet vermektedir.

Ülkemiz bankacılığının kurucusu ve doğal lideri
Ziraat Bankası, ülkemizde henüz ulusal niteliğe sahip bir bankacılık sistemi ve yeterli sermaye birikiminin oluşmamış olduğu 1863 yılında, milli bankacılığın ilk örneği olarak faaliyete geçmiştir. Zaman içinde büyük atılımlarla gelişen Ziraat Bankası, bugün Türkiye’de bankacılık sektörünün kurucusu ve doğal lideri olarak kabul edilmektedir.

Ziraat Bankası, köklü ve sağlam yapısı, çağdaş ve yenilikçi yönetim anlayışı, deneyimli ve uzman personeliyle, 150 yılı aşkın bir süredir Türkiye’nin dört bir yanında, kesintisiz hizmet vermektedir. Oldukça geniş bir hizmet sunum ölçeğine sahip bulunan Banka, ülkemizde 400’den fazla ilçe ve beldede tek banka konumundadır.

Ziraat Bankası, ekonomiye dinamizm katarak reel sektöre kapsamlı ve entegre finansal çözümler sunmaktadır. Banka, tarım sektöründen kurumsal müşterilere, üretimin kaynağı KOBİ’lerden öğrencilere, emeklilerden tüm meslek gruplarına kadar geniş ve çeşitlilik gösteren bir müşteri kitlesine hizmet vermektedir. Ziraat Bankası’nın bu geniş kitleye, Ziraat Finans Grubu’nu oluşturan iştirakleriyle birlikte sunduğu ürün, hizmet ve çözümler, ülke ekonomisine olduğu kadar piyasaların etkin işleyişine de katkıda bulunmaktadır.

En yaygın küresel Türk bankası
Ziraat Bankası, dünyanın 18 ülkesinde, 97 noktada faaliyet göstermektedir. Ziraat Bankası’nın 9 uluslararası iştirak bankası, 22 yurt dışı şubesi ve 4 alt şubesi ile 1 temsilcilikten oluşan geniş bir yurt dışı hizmet ağı bulunmaktadır.

2015 yılında yurt içinde 112 yeni şube açan ve coğrafi yaygınlığını daha da geliştiren Ziraat Bankası; etkin dağıtım kanalları, deneyimli personeli ve güçlü teknolojik altyapısıyla kurumsal, girişimci ve perakende bankacılık alanlarında müşterilerine;

  • yurt içi ve yurt dışında toplam 1.812 şubesi,
  • 25.697 çalışanı,
  • 6.566 ATM’si,
  • yaygın kullanıma sahip internet şubesi,
  • Ziraat Cep Şubesi,
  • çağrı merkezi

ile kesintisiz ve üstün kaliteli hizmet sunmaktadır.

Sürdürülebilir kârlılık ve verimlilik
Ziraat Bankası’nın toplam aktifleri 2015 yılında %22,3 oranında artış göstererek 302,8 milyar TL büyüklüğe ulaşmıştır. Sürdürülebilir kârlılık ve verimliliğe odaklı olan Ziraat Bankası, her yıl olduğu gibi 2015 yılında da net kârını artırmış, %27,5’lik bir büyüme ile 5,2 milyar TL’ye yükseltmiştir.

Ziraat Bankası, bir bankadan daha fazlası olarak bilgi birikimini ve yaygın erişimini etkin bir şekilde kullanarak uzun vadeli toplumsal refahın gelişmesine katkıda bulunmaya ve Türkiye ekonomisinin kalkınma sürecine destek vermeye kararlıdır.