SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK RAPORU 2014
EN Facebook Twitter Instagram Youtube Google Plus

Özetle Ziraat Bankası

%12,4 pazar payı

1.682 yurt içi şube

400+ noktada tek

16 ülkede hizmet

Güçlü marka





Güçlü, lider ve küresel bir finansal hizmetler markası
Ülkemiz bankacılık sektörünün kurucusu ve doğal lideri Ziraat Bankası, 2014 yılında Edirne’den Ardahan’a Türkiye’nin her noktasındaki müşterileri ile New York’tan Almatı’ya kadar dünyanın çeşitli kentlerindeki müşterilerine hizmet sunmaya ve değer üretmeye devam etmiştir.

G4-4, G4-6, G4-8, G4-FS13

Ziraat Bankası, 2014 yıl sonu itibarıyla toplam aktiflerdeki %12,4’lük sektör payı ile Türkiye bankacılık sektörünün lider bankası konumundadır.

Ziraat Bankası, 2014 yılında şube ağını genişleterek, müşterilere ulaşabilecek daha fazla temas noktası oluşturmaya devam etmiştir. Bu kapsamda, 2014 yılında 53 yeni şube açılışı yapılmış olup, 24 Kurumsal, 80 Girişimci, 90 Girişimci Dinamik ve 2 mobil araç olmak üzere yurt içi toplam şube sayısı 1.682’ye ulaşmıştır. Banka’nın ATM’lerinin toplam sayısı ise aynı dönemde %12,89 artışla 6.043’e yükselmiştir.

Ülkemizde 400’den fazla ilçe ve beldedeki tek banka unvanını koruyan Ziraat Bankası, finansal hizmetlerin hemen her kolunda yapılandırdığı ürün ve hizmetlerini, alanında uzman kadrosuyla müşterilerine ulaştırmaktadır.

Türkiye’nin küresel olarak en yaygın bankası olan Ziraat Bankası, dünyanın 16 ülkesinde, 85 noktada faaliyet göstermektedir. Ziraat Bankası’nın 7 uluslararası iştirak bankası, 21 yurt dışı şubesi ve 4 alt şubesi ile 1 temsilcilikten oluşan küresel hizmet ağı, müşterilerine dünyanın her yerinde hizmet sunmasına imkan tanımaktadır. Ziraat Bankası, aynı zamanda, Türkiye’nin uluslararası pazarlarla olan ticari ilişkilerinde doğal bir köprüdür.

Ziraat Bankası, Türkiye’nin ve dünyanın sürekli değişen ekonomik konjonktürüne, çağdaş ve yenilikçi bir yaklaşımla uyum sağlamakta, ulusal ve uluslararası piyasalarda aranan ve tercih edilen bir marka olma konumunu sürdürmektedir.

Bankacılık, sigorta, bireysel emeklilik, yatırım bankacılığı, portföy yönetimi, finansal kiralama ve finansal teknolojiler alanlarında geniş bir iştirak portföyü bulunan Ziraat Bankası, iştirakleriyle kurduğu sinerjik işbirliği kapsamında yoluna kararlılıkla devam etmektedir.

Türkiye’nin en eski yeni bankası olarak Ziraat Bankası;

Misyonumuz

Müşteri ihtiyaç ve beklentilerini en iyi şekilde anlayarak, onlara en doğru kanaldan en uygun çözüm ve değer önerilerini sunan, yaygın şube ağı ve şube dışı alternatif dağıtım kanalları ile geniş ürün ve hizmet yelpazesini toplumun her kesimine en hızlı ve en etkin şekilde ulaştıran, etik değerlerinin ve sosyal sorumluluğunun bilincinde olarak dünya standartlarında sürdürülebilir kârlılık ve verimlilikle rekabetçi bir şekilde faaliyet gösteren, müşteri memnuniyetini her şeyden üstün tutan bir banka olmaktır.

Vizyonumuz

Türkiye’de ve dünyanın her yerinde yaygın, güvenilir ve aynı kalitede hizmet sunan, herkesin ve her kesimin bankası olan, müşteri ve insan kaynağını en değerli aktifi olarak kabul eden, köklü geçmişine yakışır şekilde sürekli olarak fark ve değer oluşturan, rakiplerinin örnek aldığı, her aşamada bir bankadan daha fazlasını vaat eden, evrensel, saygın ve piyasa değeri yüksek, pazar ve müşteri odaklı lider banka olmaktır.

G4-7

Ziraat Bankası ortaklık yapısı

Ziraat Bankası’nın sermayesinin tamamı T.C. Başbakanlık Hazine Müsteşarlığı’na (Hazine) aittir. Yönetim Kurulu Başkan ve Üyeleri, Denetim Kurulu Üyeleri ile Genel Müdür ve Yardımcılarının, Banka’da pay sahipliği bulunmamaktadır.

Sunuş
Ziraat Bankası ve Sürdürülebilirlik
Üretilen ve Paylaşılan Değer