SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK RAPORU 2014
EN Facebook Twitter Instagram Youtube Google Plus

Rapor Profili

Bu rapor, 1863’ten günümüze Türkiye’nin ekonomik kalkınmasına katkıda bulunan Türkiye Cumhuriyeti Ziraat Bankası A.Ş.’nin (Ziraat Bankası, Banka) ikinci sürdürülebilirlik raporudur. Rapor, Banka’nın paydaş geribildirimleri doğrultusunda belirlemiş olduğu sürdürülebilirlik öncelikleri kapsamında, 1 Ocak - 31 Aralık 2014 döneminde kaydettiği performansı özetlemekte ve geleceğe dair hedef ve planlarını sunmaktadır. Rapor kapsamında, Ziraat Bankası’nın sürdürülebilirlik alanındaki faaliyetleri ekonomik, çevresel ve sosyal ana eksenlerinde; paydaşlar, kurumsal yapılanma, bankacılık, çevre, insan kaynakları ve toplum açılarından ele alınmıştır.

G4-32

Raporun uyumluluk derecesi, kapsamı ve sınırları

Rapor, GRI’ın (Global Reporting Initiative-Küresel Raporlama İnisiyatifi) Sürdürülebilirlik Raporlaması Kılavuzu’nun G4 “kapsamlı” seviyesine uygun olarak hazırlanmıştır. GRI G4 İndeksi için tıklayınız. Bu raporun içeriği, Ziraat Bankası’nın faaliyetleri ile sınırlıdır ve iştiraklerini kapsamamaktadır.

G4-28, G4-29

Raporun dönemi

Bu rapor, aksi belirtilmediği sürece, 1 Ocak 2014 - 31 Aralık 2014 dönemini kapsamaktadır. Bu raporda yer alan veriler, Ziraat Bankası’nın ileride yayınlayacağı sürdürülebilirlik raporları için kıyaslama ölçütü oluşturacaktır. Önceki rapor 2013 yılına aittir.

G4-30

Raporlama döngüsü

Ziraat Bankası, sürdürülebilirlik performansını yıllık bazda raporlamaya devam edecektir.

Raporun yayın şekli

Ziraat Bankası 2014 Sürdürülebilirlik Raporu, Türkçe ve İngilizce dillerinde yayınlanmıştır.

Doğal kaynakları korumayı temel bir görev kabul eden Ziraat Bankası, 2014 yılı Sürdürülebilirlik Raporu’nu basılı olarak üretmemiş ve kağıt tasarrufu hedefine katkıda bulunmuştur. Raporun elektronik ve PDF versiyonlarına aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.

http://www.ziraat.com.tr/tr/Bankamiz/Surdurulebilirlik/Pages/SurdurulebilirlikRaporlari.aspx

G4-31

Rapor ve içeriğine ilişkin iletişim bilgileri GRI İndeksinde sunulmuştur.

Sunuş
Ziraat Bankası ve Sürdürülebilirlik
Üretilen ve Paylaşılan Değer