​​


Yabancı yatırımcılar, 7 Haziran'la biten haftada hisse senedi tarafında alım yönlü davranırken, DİBS/tahvil tarafında ise satış yönlü hareket etti. Söz konusu piyasalardan haftalık bazda çıkan toplam net yabancı sermaye miktarı yaklaşık USD 74 milyon seviyesinde gerçekleşti.
Hisse senedi piyasasında yabancı payı artış gösterirken, tahvil piyasasında yabancı payı ise sınırlı düşüş kaydetti.


Yabancı yatırımcılar, yurtiçinde 31 Mayıs - 7 Haziran haftasında hisse senedi piyasasında USD 55 milyon tutarında alım gerçekleştirirken, repo hariç DİBS tarafında ise USD 129 milyon tutarında satış gerçekleştirdi.

2019 yılı başından bu yana (4 Ocak – 7 Haziran haftalarında) toplamda USD 2,04 milyarlık net sermaye çıkışı gözlenmekte.

Yılbaşından itibaren hisse senedinden kaynaklanan giriş USD 750 milyon seviyesinde.

Yılbaşından bu yana yabancıların DİBS tarafında ise çıkış yönlü olduğu gözleniyor. Yabancıların, yılbaşından bu yana repo hariç DİBS tarafında USD 2,79 milyar seviyesinde satış yaptığı gözlenmekte. 


Resim4.png

Hisse senetleri piyasasındaki yabancı payının ise 6 Mayıs'ta %64,37 seviyesine yükselerek son 25 haftalık dönemin en yüksek seviyesine ulaşmasının ardından, 28 Mayıs haftasında ise %64,15 seviyesine gerilediği gözlenmekte. Yılbaşından bu yana borsada yabancı payı en yüksek seviyeyi %66,16 seviyesi ile 25 Ocak haftasında görmüştü.

Tahvil piyasasındaki yabancı payının ise, yılbaşındaki %15,03 seviyesinden bu yana gerilemesini kademeli bir şekilde sürdürdüğü gözlenmekte. Bu kapsamda, tahvil piyasasındaki yabancı payı, 7 Haziran'da %10,74'de tarihi düşük seviyelere yakın seviyede bulunuyor.


Resim5.png



Resim6.png