2014 Faaliyet Raporu
Sosyal Sorumluluk Çalışmaları /
Kurumsal iletişim

Ziraat Bankası, kültür, sanat, eğitim ve spor başta olmak üzere, bireyi ve toplumu geliştirmeyi hedef alan birçok faaliyet yürütmektedir.

Topluma ve insanlığa geri vermenin her türlü ekonomik faaliyetin temelini oluşturduğuna inanan Ziraat Bankası, toplumsal katkı çalışmalarını 2014 yılında da sürdürmüştür.

Ziraat Bankası, kültür, sanat, eğitim ve spor başta olmak üzere, bireyi ve toplumu geliştirmeyi hedef alan birçok faaliyet yürütmektedir. Özellikle toplumun kültürel birikimine katkıda bulunacak, devamlılığı olan projelere imza atan Banka, sosyal sorumluluk anlamında üstlendiği misyonu her yıl bir adım daha ileriye taşımaya devam etmektedir.

Tanıtım Faaliyetleri
Ziraat Bankası, daha önce gerçekleştirilen 5 sezonda olduğu gibi 2014/2015 futbol sezonunda da Türkiye Kupası’nın isim hakkına sponsor olarak, kupaya ismini vermiştir.

Ayrıca 2007/2008 sezonundan bu yana Aroma Erkekler 1. Voleybol Ligi’nde Banka’yı başarılı bir şekilde temsil eden spor kulübüne, 2014/2015 sezonunda da sponsor olunmuştur.

Bu dönem içerisinde Gölgeler ve Futbol Makinesi yeni versiyon reklam filmleri yayınlanmıştır.

Kültürel Değerler Korunuyor.
Ziraat Bankası, 150 yıldır toplumsal paylaşım ruhu ile hareket ederek kültürel ve sanatsal alanlara sürekli katkıda bulunmaktadır. Banka, kurumsal sosyal sorumluluğun bir parçası olarak, 2014 yılında da sağlık, eğitim, hizmet ve spor faaliyetlerine gerekli desteği sağlamıştır.

Sanata ve Sanatçıya Destek Olma Geleneği
Kuruluşundan bu yana sanata ve sanatçıya verdiği önemi “Sanat İçin Sanatın İçinde” sloganıyla bütünleştiren Ziraat Bankası, tüm sanat dallarında çeşitli etkinliklerde bulunmaya devam etmektedir. Ziraat Bankası sanata verdiği destek zincirine 1990’lı yıllardan itibaren yeni halkalar eklemiş, Kuğulu, Tünel ve Kızıltan Ulukavak Sanat Galerileri ile Ömer Nafi Güvenli Sergi Salonu’nu sanatseverlerin kullanımına sunmuştur. 2014 yılında Ankara Kuğulu ve İstanbul Tünel Sanat Galerisi’nde açılan 34 adet sergi, 28 bini aşan sanatsever tarafından ziyaret edilmiştir.

Ziraat Türkiye Kupası

34 sergi

Ziraat Bankası Sanat Galerileri’nde açılan 34 adet sergi, 28 bini aşan sanatsever tarafından ziyaret edilmiştir

İlk Bankacılık Müzesi Ziraat’ten
20 Kasım 1981 tarihinde açılan Ziraat Bankası Müzesi, Ankara’nın Ulus Semtinde bulunan tarihi Genel Müdürlük binasının Şeref Salonunda yer almaktadır. Cumhuriyetin hemen her aşamasına bizzat tanık olmuş ve Banka’nın 150 yıllık köklü geçmişinin sergilendiği müze, Türkiye’de açılan ilk Bankacılık Müzesi olma özelliğini taşımaktadır. Başlangıcından bugüne dek Türkiye bankacılık sisteminin ticari, ekonomik, siyasi, kültürel, sanatsal, eğitsel değişimini ve geçmişten bugüne yaşanan gelişimini gösterme özelliğine sahip olan Ziraat Bankası Müzesi, bu özellikleri içinde barındıran ve bankacılık sisteminde kullanılan pek çok antika objeyi, tarihi bir atmosfer içinde sergilemektedir.

Ankara Kızılay Adakale sokakta bulunan tarihi binalarımızın Ziraat Kültür Merkezi, İstanbul Cağaloğlu’nda bulunan tarihi binamızın Ziraat Bankası Resim ve Heykel Müzesi olarak düzenlenmesi çalışmalarımız devam etmektedir.

Dijital Platformlar ve Saha Araştırmaları
Kurumsal kimliğinin Banka standartlarına uygun bir şekilde kullanılarak; müşteriler nezdinde Ziraat Bankası marka imajının doğru bir biçimde algılanması, kurumsal kimlik standartlarının ilgili tüm ortamlara entegre edilmesi ve hatalı uygulamaların önüne geçilmesi amacıyla yürütülmekte olan Görsel Kimlik Denetleme çalışmaları kapsamında 2014 yılında tüm şubeler ziyaret edilmiştir.

Ziraat Bankası, müşterilerinin bulunduğu her platformda talep ve beklentileri en iyi şekilde karşılamayı ve müşteri memnuniyetini en yüksek seviyede tutmayı hedeflemektedir. Banka bu amaçla sosyal medya kanallarını aktif bir biçimde kullanmaktadır. Banka’nın Facebook sayfası sektörde en etkin sayfalardan biri konumuna gelmiş, 2014 yıl sonu itibarıyla sayfa 582.200 beğeniye ulaşmıştır. 52.700’ün üzerinde takipçiye sahip Twitter ve diğer platformlardaki paylaşımlarıyla Banka, sosyal medyadaki etkinliğini her geçen gün artırmaktadır.

Diğer Faaliyetler
Ziraat Bankası 2014 yılında da yurt içi ve yurt dışında açılan pek çok fuara sponsor olarak, ülkemiz için önemli projelerin hayata geçirilmesine katkıda bulunmuştur.