2014 Faaliyet Raporu
Kurumsal Profil

Ziraat Bankası, geçmişte olduğu gibi yarınlarda da değişimi yönetmeye kararlılıkla devam edecektir.

Türkiye’de bankacılık sektörünün kurucusu ve ülke ekonomisinin lokomotifi olan Ziraat Bankası 1863 yılında kurulmuştur. Yaygın şube ağı ve geniş ürün yelpazesi ile en hızlı ve uygun maliyetli hizmeti müşterilerine sunan Banka, 150 yılı aşkın bir süredir değişimin öncüsü ve lideri konumundadır. Ziraat Bankası değişimi her türlü piyasa koşulunda daha iyiye ulaşmanın aracı olarak nitelendirmektedir.

Entegre finansal hizmet sunma yetkinliğine sahip olan Banka, hem ulusal hem de bölgesel bir güç konumundadır. Yurt içinde KOBİ’lerden büyük kurumsal şirketlere, bireylerden emeklilere kadar geniş bir müşteri kitlesinin tercihi olan Ziraat Bankası, sürdürülebilir büyümenin ve ekonomik gelişmenin Türkiye’deki çok değerli bir temel taşı ve itici gücüdür.

Ziraat Bankası’nın sahip olduğu güçlü muhabir işbirliği olanakları, Banka’nın Türkiye’nin uluslararası ticaretinin çok büyük bir bölümüne aracılık etmesinde, 16 ülke 85 noktada hizmet sunan uluslararası ağı ise yurt dışındaki en büyük Türk bankası olarak konumlanmasında büyük rol oynamaktadır.

Ziraat Bankası; yaygın şube ağı, etkin dağıtım kanalları, deneyimli personeli ve son teknoloji altyapısıyla kurumsal, girişimci ve perakende bankacılık alanlarında müşterilerine;

  • yurt içindeki 1.682 hizmet noktası,
  • 23.617 çalışanı,
  • 6.043 ATM’si,
  • yaygın kullanıma sahip internet şubesi,
  • cep telefonlarına özel Ziraat Cep Şubesi,
  • çağrı merkezi

ile kesintisiz ve üstün kaliteli hizmet sunmaktadır.

2014 yıl sonu verilerine göre sektörden %12’lik bir pay alan Ziraat Bankası’nın toplam aktifleri 247 milyar TL’yi aşmıştır.

Ziraat Bankası, geçmişte olduğu gibi yarınlarda da değişimi yönetmeye ve ülkemizin dört bir yanındaki milyonlarca müşterisine en kaliteli bankacılık ürün ve hizmetlerini sunmaya kararlılıkla devam edecektir.