2012 Faaliyet Raporu
Ana Sayfa Sunuş Yönetim ve Kurumsal Yönetim Uygulamaları Finansal Bilgiler ve Risk Yönetimi English

Sosyal Sorumluluk Çalışmaları

Ziraat Bankası sosyal sorumluluk çerçevesinde üstlendiği misyonu her yıl daha ileriye taşımayı hedeflemektedir.

Ziraat Bankası’nın toplumsal katkı çalışmaları tüm hızıyla devam etmektedir.
Sosyal sorumluluk çerçevesinde üstlendiği misyonu her yıl daha ileriye taşımayı ve bu konuda sürekliliği sağlamayı hedefleyen Ziraat Bankası, kültür, sanat, eğitim ve spor başta olmak üzere çeşitli alanlardaki çalışmalarını aralıksız sürdürmektedir.

Ziraat Bankası 2012 yılında da toplumun kültürel birikimine katkıda bulunacak, bireyleri ve toplumu geliştirecek projelere destek vermiştir.



Ziraat Bankası; kültür, sanat, eğitim ve spor başta olmak üzere çeşitli alanlardaki çalışmalarını aralıksız sürdürmektedir.

Ziraat Bankası spora desteğini artırarak sürdürmektedir.
Ziraat Bankası, son üç sezondur olduğu gibi 2012/2013 yılı futbol sezonunda da Türkiye Kupası’nın isim hakkına dördüncü kez sponsor olmuş, organizasyona “Ziraat Türkiye Kupası” ismi verilmiştir.

Ziraat Bankası ayrıca 2007/2008 sezonundan bu yana Aroma Erkekler 1. Voleybol Ligi’nde Banka’yı başarılı bir şekilde temsil eden spor kulübüne 2012/2013 sezonunda da sponsor olmuştur.

Sanata destek, Ziraat Bankası için vazgeçilmez bir gelenektir.
Ziraat Bankası kuruluşundan itibaren sanata ve sanatçıya büyük önem vermekte ve bu önemi “Sanat İçin Sanatın İçinde” sloganıyla vurgulamaktadır. 1990’lı yıllardan itibaren sanat alanındaki destek zincirine yeni halkalar ekleyen Banka, Mithatpaşa, Kuğulu, Tünel ve Kızıltan Ulukavak Sanat Galerileri ile Ömer Nafi Güvenli Sergi Salonu’nu sanatseverlerin kullanımına sunmuştur.

Her yıl olduğu gibi 2012 yılında da farklı sanat dallarındaki etkinlikleri desteklemeyi sürdüren Ziraat Bankası’nın katkılarıyla 2011/2012 sezonunda Ankara Kuğulu ve Mithatpaşa Sanat Galerileri ile İstanbul Tünel Sanat Galerisi’nde 50 adet sergi açılmıştır. Sergiler, 40 binden fazla sanatsever tarafından ziyaret edilmiştir.

Ziraat Bankası Türkiye’nin ilk Bankacılık Müzesi’nin kurucusudur.
Ankara’nın Ulus Semtinde bulunan tarihi Genel Müdürlük binasının Şeref Salonunda yer alan Ziraat Bankası Müzesi, 20 Kasım 1981 tarihinde açılmıştır. Cumhuriyet tarihinin hemen her aşamasına bizzat tanık olmuş Banka’nın 149 yıllık köklü geçmişinin sergilendiği müze, Türkiye’de açılan ilk bankacılık müzesi olma özelliğini taşımaktadır.

Ziraat Bankası Müzesi, başlangıcından bugüne dek Türkiye bankacılık sisteminin ticari, ekonomik, siyasi, kültürel, sanatsal, eğitsel değişimini ve geçmişten bugüne yaşanan gelişimini gösterme özelliğine sahiptir. Müzede bu özellikleri içinde barındıran ve bankacılık sisteminde kullanılan pek çok antika obje, tarihi bir atmosfer içinde sergilenmektedir.

Reklam ve tanıtım faaliyetleri
2012 yılı içerisinde Ziraat Bankası’nın reklam ve tanıtımı amaçlı, birbirinin devamı şeklinde kurgulanmış üç reklam filmi medyada yer almıştır.

Diğer faaliyetler
2012 yılında pek çok yurt içi ve yurt dışı fuarlara sponsor olan Ziraat Bankası, bu desteğiyle ülkemiz için önemli projelerin hayata geçirilmesine katkıda bulunmuştur.