2012 Faaliyet Raporu
Ana Sayfa Sunuş Yönetim ve Kurumsal Yönetim Uygulamaları Finansal Bilgiler ve Risk Yönetimi English

Kurumsal Profil

Bankacılık faaliyetlerine 1863 yılında başlayan Ziraat Bankası, Türkiye’nin en köklü ve en güçlü bankasıdır.

Ziraat Bankası kuruluşundan bugüne başta çiftçinin olmak üzere, tüccarın, iş adamının, girişimcinin, emeklinin ve çalışanın her zaman yanında yer almış, kaynak aktarmış, değer üretmiş ve ekonomik gelişmenin itici gücü olmuştur.

Türkiye’nin en yaygın bankacılık hizmet ağına sahip bulunan Banka, aynı zamanda sektördeki en büyük varlık toplamlarından birini de yönetmektedir.

Ziraat Bankası, yoğun rekabete sahne olan ve uluslararası sermayenin de faaliyet gösterdiği bir sektörde, en güçlü ulusal banka konumunu her yıl daha da ileriye taşımaktadır. Banka, sektöründeki çok özel ve seçkin konumunu; zengin ürün ve hizmet çeşitliliği, rakipsiz pazar bilgisi ve deneyimi, iştirakleriyle oluşturduğu sinerjik yapılanması, üst düzey insan kaynağı ve güçlü mali yapısına borçludur.

Ziraat Bankası girişimci, kurumsal, ticari ve bireysel bankacılık alanlarında müşterilerine;

kesintisiz ve üstün kaliteli hizmet sunmaktadır.

Değişim odaklı, çağa ayak uyduran kurumsal yapısıyla, yaygın şube ağı, etkin dağıtım kanalları ve deneyimli personeliyle, kârlılık ve verimlilik ilkeleri doğrultusunda çalışarak küresel rekabet ortamında fark yaratan Ziraat Bankası, “bir bankadan daha fazlası”nı müşterilerine sunarak yolculuğuna kararlılıkla devam etmektedir.

1) Ziraat Bankası 31 Aralık 2012 tarihi itibarıyla yurt içinde 5 Kurumsal Şube, 27 Ticari Şube, 77 Girişimci Şube, 1.316 Şube, 32 Büro, 31 Özel İşlem Merkezi, 2 Mobil Araç olmak üzere toplam 1.490 noktada hizmet sunmakta, Türkiye’nin 404 noktasında ise tek banka olarak faaliyet göstermektedir.