2017 Faaliyet Raporu
KURUMSAL PROFİL

Ziraat Bankası; sahip olduğu güçlü konumuyla finans piyasalarının sunduğu büyüme potansiyelini performansına en doğru biçimde yansıtmakta ve iş süreçlerinde en iyi uygulamalara imza atmaktadır.

Ziraat Bankası, geride bıraktığı 154 yılda, büyük atılımlar gerçekleştirmiş, toplum için yüksek katma değer yaratmış ve lider banka konumuna ulaşmıştır.

Türkiye’nin en köklü ve en güçlü bankası olan Ziraat Bankası faaliyetlerine 1863 yılında başlamıştır. Banka, kurulduğu tarihten bugüne toplumun her kesiminden bireyin ve her sektörden kurum ve kuruluşun yanında yer almış, kaynak aktarmış ve ekonomik gelişmenin itici gücü olmuştur.

Ziraat Bankası; zengin ürün ve hizmet çeşitliliğine, uzun yıllara dayanan bilgi birikimi ve deneyime, yetkin insan kaynağına ve güçlü bir finansal yapıya sahiptir.

Banka, ulaştığı mükemmel hizmet sunum ölçeği, büyüme gücü ve potansiyeli ile Türk bankacılık sektörünü şekillendirmeye devam etmektedir.

Türkiye’nin en yaygın bankacılık hizmet ağına sahip bulunan Ziraat Bankası; kurumsal, girişimci ve bireysel bankacılık alanlarında müşterilerine;

  • yurt içi ve yurt dışındaki 1.781 şubesi,
  • 24.554 çalışanı,
  • 7.085 ATM’si,
  • İnternet Bankacılığı (Bireysel ve Kurumsal İnternet Şubesi)
  • Mobil Bankacılık (Ziraat Mobil, Ziraat Tablet, Cep Şube)
  • Telefon Bankacılığı
  • SMS Bankacılığı

ile üstün ve kaliteli hizmet sunmaktadır.

Ziraat Bankası uluslararası bankacılık alanında da prestijli bir konuma sahiptir. Dünyanın 18 ülkesinde, 95 noktada faaliyet gösteren Banka’nın 9 uluslararası iştirak bankası, 22 yurt dışı şubesi ve 1 temsilcilikten oluşan geniş bir yurt dışı hizmet ağı bulunmaktadır.
Diğer taraftan Ziraat Finans Grubu çatısı altında Banka, Türkiye’de finansal kiralama, bireysel emeklilik, sigortacılık, bankacılık, sermaye piyasalarında aracılık, portföy yönetimi, gayrimenkul yatırım ortaklığı ve bilişim teknolojileri alanlarında hizmet sunan geniş bir iştirak portföyünün sahibidir. Bu güçlü yapı, Ziraat Bankası’nın entegre finansal hizmet sunma yetkinliğini destekleyen en önemli faktördür.

Ziraat Bankası, hedeflerine uygun olarak yenilikleri ve değişimi bir arada yönetmekte, hem mali hem de operasyonel açıdan istikrarlı bir şekilde faaliyetlerini sürdürmektedir.

Ziraat Bankası’nın toplam aktifleri 2017 yılında %21 oranında artış göstererek 434 milyar TL büyüklüğe ulaşmıştır. Ziraat Bankası; tarımsal işletmelerin, küçük ve orta ölçekli şirketlerin, büyük kurumsal firmaların, altyapı ve enerji alanında büyük projelerin finansmanında önde gelen bankalar arasında yer almaktadır.

Ziraat Bankası, kontrolü altındaki büyük varlığın ülke ekonomisi için ne ifade ettiğinin ve kendisine yüklediği sorumluluğun bilincindedir. Banka önümüzdeki dönemde de müşterileri, çalışanları ve Türkiye için en iyiyi hedeflemeye ve bu doğrultuda güçlü ve fark oluşturan sonuçlar kaydetmeye devam edecektir.