2016 Faaliyet Raporu
Kurumsal Profil

Ziraat Bankası; 1,5 asrı aşan faaliyet döneminde inşa ettiği bilgi birikimiyle büyük atılımlar gerçekleştiren, kaliteli hizmet ve ürünleri ile tercih edilen, toplum için katma değer yaratan, lider banka konumuna ulaşmıştır.

Türkiye’de bankacılık sektörünün kurucusu, ülkemiz ekonomisinin itici gücü ve enerji kaynağı olan Ziraat Bankası, 150 yılı aşkın bir süredir değişimin de öncüsü ve lideridir.  

1863 yılında, milli bankacılığın ilk örneği olarak kurulan Ziraat Bankası;1,5 asrı aşan faaliyet döneminde inşa ettiği bilgi birikimiyle büyük atılımlar gerçekleştiren, kaliteli hizmet ve ürünleri ile tercih edilen, toplum için katma değer yaratan, lider banka konumuna ulaşmıştır.

Ziraat Bankası eşsiz bir hizmet sunum ölçeğine ve yeteneğine sahiptir.

Ziraat Bankası günümüzde 1.786 yurt içi hizmet noktası ve 25.015 personeli ile tarım sektöründen kurumsal müşterilere, üretimin kaynağı KOBİ’lerden öğrencilere, emeklilerden tüm meslek gruplarına kadar geniş ve çeşitlilik gösteren bir müşteri kitlesine hizmet vermektedir.

Dünyanın 19 ülkesinde, 99 noktada faaliyet gösteren Ziraat Bankası’nın 8 uluslararası iştirak bankası, 28 yurt dışı şubesi ve 1 temsilcilikten oluşan geniş bir yurt dışı hizmet ağı bulunmaktadır.

Ziraat Bankası; etkin dağıtım kanalları, deneyimli personeli ve güçlü teknolojik altyapısıyla kurumsal, girişimci ve bireysel bankacılık alanlarında müşterilerine;

  • yurt içi ve yurt dışında toplam 1.814 şubesi,
  • 25.015 çalışanı,
  • 6.869 ATM’si,
  • yaygın kullanıma sahip internet şubesi,
  • Ziraat Cep Şubesi,
  • çağrı merkezi

ile kesintisiz ve üstün kaliteli hizmet sunmaktadır.

Diğer taraftan Ziraat Finans Grubu çatısı altında Banka, Türkiye’de finansal kiralama, bireysel emeklilik, sigortacılık, bankacılık, yatırım bankacılığı, portföy yönetimi, gayrimenkul yatırım ortaklığı ve bilişim teknolojileri alanlarında hizmet sunan geniş bir iştirak portföyüne sahiptir. Bu güçlü grup yapısı, Ziraat Bankası’nın entegre finansal hizmet sunma yetkinliğini artıran en önemli destekçisidir.

Ziraat Bankası sektörün zirvesindeki yerini daha da sağlamlaştırmıştır.

Ziraat Bankası’nın toplam aktifleri 2016 yılında %18,1 oranında artış göstererek 357,8 milyar TL büyüklüğe ulaşmıştır. Ziraat Bankası, önemi gittikçe artmakta olan tarımın, küçük ve orta ölçekli şirketlerin, büyük kurumsal firmaların, altyapı ve enerji alanında büyük projelerin finansmanında önde gelen bankalar arasında yer almayı sürdürmektedir.

Zengin ürün ve hizmet çeşitliliği, iştirakleriyle oluşturduğu sinerjik yapılanma, rakipsiz pazar bilgisi ve tecrübesi, nitelikli insan kaynağı ve güçlü mali yapısı ile Ziraat Bankası tüm sektörlerin ihtiyaç duyduğu enerji ve motivasyonu kesintisiz olarak sağlamaktadır. Ziraat Bankası, geçmişte olduğu gibi günümüzde de Türk bankacılık sektörünü şekillendirmeye devam edecektir.